Naar boven
 
085 070 4777

Utrechtse Heuvelrug

Nationaalpark Utrechtse Heuvelrug

Met een bezoek aan vakantiepark Bonte Vlucht heb je de geweldige kans om te genieten van de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een schitterend natuurgebied die zich uitstrekt over de provincie Utrecht.
Hier vind je een grote variatie aan landschappen en verschillende diersoorten. Je kunt gebruik maken van een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en ruiterroutes. Cultuurliefhebbers kunnen hier ook hun ogen uit kijken met de verschillende kastelen, landgoederen en musea die te vinden zijn. Met de prachtige nutuur, vele landhuizen en kastelen, de tabaksschuren en schaapskooien is er voor iedereen wat wils.

Cultuur in de de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is ideaal voor iedereen met een cultureel hart. Wanneer je de Utrechtse Heuvelrug verkent kan je vele prachtige kastelen, landgoederen en musea ontdekken. Een paar echt mooie bezienswaardigheden liggen op korte afstand van het vakantiepark. Zoals Kasteel Amerongen, Kasteel Broekhuizen en Kasteel Valkenburg. Ook de Oudheidkamer Doorn en Museum Militaire Traditie 't Schilderhuis zijn leuke bezienswaardigheden voor een culturele vakantie.

Schaapskooien

Het is onverstelbaar maar mocht je op een dag niet meer weten waar naartoe te wandelen zorgt het bezoeken van een schaapskooi voor een leuke dag. Dit is leuk voor jong en oud. Er zijn diverse folders en kinderroutes verkrijgbaar. Leuke schaapskooien zijn onder andere schaapskooi van Zuilenstein in Leersum en schaapskooi Heidestein in Zeist . Gedurende het hele jaar zijn er activiteiten. Schaapskooi Heidestein organiseert in het voorjaar lammetjeskijkdagen en het Schaapscheerfeest in de zomer en de kerst. Dit is leuk voor het hele gezin.