Naar boven
 
085 070 4777

Actief de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug verkennen, dat is pas genieten

Natuur en Actief

In Utrecht weten ze heel goed hoe je van de natuur kunt genieten. Zeker met een prachtig gebied zoals de Utrechtse Heuvelrug. Geniet van verschillende activiteiten zoals paardrijden, kanoën en wandelen en ervaar de Utrechtse natuur.

 • Kaapse Bossen – Doorn - 3 km
  Ontdek de Kaapse Bossen doormiddel van een wandelroute die je de mooiste plekken laat zien. Het bos is via verschillende routes te bewandelen. Ook vanaf het park is er de mogelijkheid een rustgevende wandeling te maken. Je kunt tijdens een wandeling verschillende objecten tegen komen, zoals de Stenen Tafel en de Doornsche Kei.
 • Bosbad Leersum – Leersum - 5 km
  Bosbad Leersum is een groot openluchtzwembad, omgeven door bossen. Er zijn drie zwembaden waarin jong en oud zich optimaal kunnen vermaken.
 • Recreatieplas Henschotermeer - 9 km
  Dit is een unieke recreatieplas met witte zandstranden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Er is genoeg te beleven, waaronder spelen in het leuke piratenschip.
 • Kromme Rijn - 13 km
  De kromme rijn is geschikt voor het maken van een leuke kanotocht. De Kromme rijnroute is 28 km lang. De route kan geheel of gedeeltelijk gevaren worden, richting Utrecht of Wijk bij Duurstede.
 • Manege Zeisterbos – Zeist - 15 km
  In het prachtige Zeisterbos in de Utrechtse Heuvelrug ligt een groot aantal ruiterpaden. Vanuit de manege kan je leuke buitenritten maken vanaf een uur.
 • Out in Action – Amersfoort - 19 km
  Wees lekker actief bij “Out in Action” met de verschillende activiteiten die ze te bieden hebben. Hoogteparcours, lasergamen, kickbiken en nog veel meer!
 • Bezoekerscentrum De Boswerf
  Bezoekerscentrum De Boswerf is een ideale uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht op de Utrechtse Heuvelrug. Het bezoekerscentrum organiseert leuke activiteiten voor jong en oud, zoals workshops, markten en voorstellingen.