Omgeving

Utrechtse Heuvelrug

Door de centrale ligging van Bonte Vlucht bent u nooit lang onderweg om op mooie plekjes te komen. De rust van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug of de gezellige drukte van steden, het is allemaal heel dichtbij.

Nationaal Park

Ontdek op uw gemak de prachtige omgeving van het Nationaal Park, waar u urenlang kunt wandelen en fietsen. Het Nationaal Park is in totaal 6000 hectare groot en heeft een grote verscheidenheid aan landschappen. Naast de zeer herkenbare stuwwal maken heidevelden, stuifzanden en uiterwaarden deel uit van het Nationaal Park. Bovendien komen er veel dieren voor: reeën, dassen, eekhoorns, marterachtigen en meer dan 100 vogelsoorten.

Cultuurhistorie

Het Nationaal Park heeft ook veel cultuurhistorie. Met de vele landhuizen en kastelen, de beschermde dorps- en stadsgezichten , de buitens en parken van de Stichtse Lustwarande, de tabaksschuren en schaapskooien is er heel veel te zien!

De bossen en landgoederen zijn ideaal voor wandelaars. Voor minder validen is een rolstoelpad aangelegd in de Kaapse Bossen bij St. Helenaheuvel te Doorn.

Luchtvaartmuseum

Ook het Luchtvaartmuseum in Soesterberg of de Utrechtse Domtoren zijn een bezoekje waard. Een dagje met de kinderen naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen of Dierenpark Amersfoort kan natuurlijk ook.

Vakantiepark Bonte Vlucht

Leersumsestraatweg 23
3941 MN Doorn (Utrecht)
Tel: +31 (0)343 - 473 232
info@bontevlucht.nl